Programos ir tinklapiai skirti nesudėtingų žaidimų kūrimui.

Internete yra daugybė jau sukurtų žaidimų .Žaidžiant daugeliui kyla mintis ,kad norint sukurti reikia daugybės programavimo, dizaino projektavimo ir kitokių žinių .Visa tai žinoma yra tiesa . Ir tokiems mokslams reikia ne vienų metų mokslo įstaigose . O rimtesni žaidimai dažniausiai yra kuriami pasitelkiant specialistų komandas . Bet programuotojų dėka šiandien yra sukurtas ne vienas įrankis kurio pagalba galima sukurti nesudėtingą žaidimą ir neturint programavimo, ar kitų žaidimams kurti skirtų gebėjimų . Šių įrankių pagalba, gal ir nesukursime įspūdingo su aukšta grafika ir visais naujausiems žaidimams būdingais privalumais ,bet jų pagalba galima įgyvendinti kokią nors savo idėją .Žaidimai gali būti puiki mokymosi priemonė, jei jų siužetas bus mokomojo pobūdžio. Štai keletas puslapių siūlančių nesudėtingo žaidimų kūrimo įrankius  :

 Sploder

Tai puslapis kuriame rasime reikalingų įrankių norėdami susikurti nesudėtingą  nemokamą „Flash“ žaidimą. Naudodamiesi „Sploder“ galite kurti retro 8-bitų arkadinius žaidimus, 3D kosminių nuotykių žaidimus ir  klasikinius šaudyklių žaidimus.

Godotengine

Svetainėje rasime  nemokamų, atviro kodo, žaidimams kurti skirtų  įrankių.

GDevelop

Dar viena atviro kodo žaidimams kurti skirta platforma kuri deklaruoja, kad nereikalingos jokios programavimo žinios . Žaidimus galima kurti ir interneto erdvėje (online). Galima kurti žaidimus įvairių operacinių sistemų platformoms .

Stencyl

Kaip ir prieš tai minėtos programos, siūlo susikurti žaidimus neturint programavimo žinių . Taip pat siūlo galimybę talpinti savo sukurtus žaidimus svetainėse, kurių pagalba būtų galima uždirbti iš savo kūrinių, jei šie sulauktų atitinkamo populiarumo .

Šiame įraše aprašytos ne visos tokio pobūdžio svetainės . Tokių svetainių siūlančių įrankius susikurti žaidimus neturint programavimo žinių yra ir daugiau . Šias svetaines pasirinkau dėl juose pateikto turinio kuris yra mažiau apribotas, ar visai neribojamas, priklausomai nuo nuosavybės teisių licenzijavimo sąlygų .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *