Probiotikai ir Prebiotikai

Probiotikai yra gyvi mikroorganizmai, naudingos bakterijos, ar grybeliai kurie natūraliai susidaro fermentuojantis augaliniams ar biologiniams produktams tokiems kaip: vaisiai, daržovės, pieno produktai, medienos drožlės, Kombuča arbata ir taip toliau.
Prebiotikai yra skaidulinė maisto ar kito biologinio pluošto dalis. Tai galėtų būti apibūdinama kaip naudingų mikroorganizmų dauginimuisi reikalinga terpė ir maistas. Tarkim Kombuča arbatoje tai būtų grybas kuriuo maitinasi Gluconacetobacter (Komagataeibacter) xylinus bakterijų rūšis, labiausiai žinoma dėl savo gebėjimo gaminti celiuliozę. Taip pat arbatoje yra Zygosaccharomyces bailii bakterijų kurios gali paveikti platų asortimentą rūgštaus ar daug cukraus turinčių maisto produktų tokių kaip vynas, sirupas, majonezas.
Simbiotikai – tai probiotikų ir prebiotikų sinerginiai deriniai.

Probiotikai gali būti naudojami įvairiose sferose. Daugiausia daugelis turbūt yra girdėję apie probiotikų naudojimą siekiant  atstatyti žarnyno ar virškinimo sistemos gerųjų bakterijų mikrofluorą. Plačiau apie tai galima paskaityti asportas tinklapyje
Štai šiame tinklapyje probiotikai.net galima rasti daug kitokių panaudojimo sričių ir įdomių minčių, bet mane labiausiai sudomino vandens valymui skirti štai tokie gaminiai .
Probiotikai gali būti panaudoti ir buityje. Valymui, kvapų šalinimui, indų plovimui ir daugybei kitų dalykų. Tokių prekių galima pasidairyti adresais: Tri-Bio arba ProBioSanus ir mkds.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *