Kaip atstatyti USB laikmenos talpą naudojantis DiskPart įrankiu Windows 10

DiskPart yra Microsoft kompanijos komandų eilutės disko skaidymo programa skirta vidinių ir išorinių kompiuterinių laikmenų  tvarkymui . Šią programą galima iškviesti pasinaudojus Command Prompt terminalo pagalba . Taigi pirmiausia reikia atverti Command prompt . Kairiame apatiniame darbastalio lauke susiradę paieškos lauką įrašome CMD ir pasirenkame atverti programą administratoriaus teisėmis (Run as Administrator) . Atvertame terminalo lange rašome komandą:

diskpart  ir spaudžiame enter klavišą .Prijungiame norimą tvarkyti USB laikmeną jei ji dar nėra prijungta .Tuomet terminale rašome:

list disk  ir spaudžiame enter. Terminale turėtų pasirodyti kompiuteryje esančių ir prie jo prijungtų išorinių laikmenų sąrašas . Toliau terminale reiktų pasirinkti norimą tvarkyti diską ir  rašyti komandą:

select disk ir spaudžiame enter. ( Skaičių reiktų rašyti priklausomai nuo to kurį diską norime tvarkyti . Jeigu kompiuteryje yra daugiau diskų tai gali būti ir skaičius 2 ir 3 ,bet šiuo atveju sakykim ,kad kompiuteryje yra vienas kietasis diskas kuris įprastai būna pažymėtas 0 , o 1 turėtų būti išorinė USB laikmena kurią atskiriame iš šalia esančių talpos duomenų dydžio  aprašo . ) Toliau reiktų rašyti komandą :

clean ir spaudžiame enter.  Ši komanda ištrins USB laikmenoje esančius duomenis . Toliau rašome komandą :

create partition primary  ir spaudžiame enter.  Toliau rašome komandą :

select partition 1  ir spaudžiame enter. Toliau rašome komandą :

 active vėl spaudžiame  enter . Toliau reikia nustatyti esamos laikmenos formatą . Windows operacinės pagrindinis laikmenų formatas yra NTFS ,todėl toliau rašome komandą :

format FS=NTFS label=USB quick ir spaudžiame enter.  Rašydami šią komandą galite pakeisti įrašą USB  į bet kokį jūsų pačių pasirinktą pavadinimą . Sekantis žingsnis turėtų būti raidės priskyrimas laikmenai . Taigi toliau rašome komandą :

assign letter=D ir spaudžiame enter.  Galima rinktis bet kokią sistemos neužimtą  anglų abėcėlės raidę nuo A iki Z . Paprastai C raide būna pažymėtas pagrindinis kietasis diskas todėl reiktų rinktis bet kokią kitą .Jeigu  raidė bus užimta sistemos tai pasirodys pranešimas apie tai .Tokiu atveju tiesiog pakartojame komandą tik pakeičiame raidę į kitą . Štai ir viskas . USB laikmena atstatyta . Galime uždaryti terminalą įrašydami komandą exit ir paspaudę enter. Arba paprasčiausiai užverti terminalą kaip įprastai užveriama interneto naršyklė paspaudus dešinėje viršuje kryžiuko simbolį .

DiskPart įrankis turi ir daugiau laikmenų tvarkymo galimybių . Norint sužinoti daugiau apie jas po to kai įrašoma diskpart komanda ir paspaudžiama enter reiktų įrašyti komandą help  ir paspausti enter . Terminale pasirodys galimų komandų sąrašas su trumpu aprašymu kam kuri skirta .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *