Naudingos kompiuterio klaviatūros greitųjų klavišų kombinacijos

Kartais dėl kūrėjų uždėtų apribojimų nepavyksta atlikti norimų veiksmų naudojantis dešiniuoju pelės klavišu . Šiuo atveju mums gali padėti greitosios klavišų kombinacijos. Šios kombinacijos taipogi retkarčiais gali paspartinti ir norimą atlikti darbą kuomet nereikia  naudotis kompiuterio pele norint nukopijuoti,ar įklijuoti norimą elementą.

CRTL+C  klavišų kombinacija kopijuoja pažymetą tekstą ar elementą.

CRTL+V  klavišų kombinacija įklijuoja jau nukopijuotą tekstą ar elementą.

CRTL+F atveria paieškos langą kurios pagalba galima ieškoti norimų įrašų. Tinka notepad teksto redaktoriuose ,interneto naršyklėse norint greičiau surasti svetainės kodo įrašus, ar microsoft office ir kitose panašiose programose.

CRTL+A klavišų kombinacija pažymi visą matomą tekstą ar elementą iš karto, o ne atskirus jos elementus.

CRTL+Z klavišų kombinacija atkuria prieš tai buvusį tekstą ar elementą, Jeigu netyčia ištrynėte kažkokį tekstą tai spustelėję šią kombinaciją jį atkursite .  CRTL+ Y gražins į būseną kuri buvo prieš paspaudžiant CRTL+Z

CRTL+Shift+T klavišų kombinacija sugrąžina ką tik užvertą interneto naršyklės langą.

CRTL+U klavišų kombinacijos pagalba daugelyje interneto naršyklių galima atverti puslapio kodo peržiūros skirtuką .

WIN+D klavišų kombinacija  akimirksniu sumažina interneto naršyklės langą ir jį nukelia į apatinę darbalaukio juostą. Pakartojus kombinaciją naršyklė atkuriama į prieš tai buvusią būseną.

CRTL+W  komandos pagalba uždarome atvertą naršyklės langą .Jeigu yra atverta daugiau naršyklės skirtukų tai ši komanda užvers tik aktyvų šiuo metu atvertą.

ALT+F4 uždaro naršyklę ar atvertą programą.

Kairės pusės klavišai ALT+SHift jeigu pagrindiniai nustatymai nepakeisti, ši kombinacija perjungia klaviatūros rašymo kalbas jeigu jų yra daugiau nei viena. Ši klavišų kombinacija nustatymuose gali būti pakeista į kitus norimus klavišus.

Jeigu viršutinę teksto eilutę pažymėsime paryškinta melsva spalva, o po to paspaudę SHIFT klavišą paspausime ant apatinės teksto eilutės visas tekstas esantis tarpe tarp viršutinės pažymėtos ir apatinės dalies bus pažymėtas . Ši kombinacija naudinga tuomet kai norime pažymėti ne visą tekstą ,o tik teksto dalį.

Norint padidinti ar sumažinti naršyklės lange esamą vaizdą spaudžiame CRTL ir pliuso arba minuso simbolį.

Čia išvardinau tik keletą naudingų klvaišų kombinacijų .Jų yra ir daugiau .Taip pat nereikėtų pamiršti kad naudojant skirtingas programas šių kombinacijų atliekami veiksmai gali skirtis. Tarkim jei naudosime CRTL+U klavišų kombinaciją teksto redaktoriuose tai ši komanda pabrauks tekstą .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *